۵ تیر ۱۴۰۲، ۱۱:۲۳

مدیر عامل آب و فاضلاب استان تهران:

۷۵ درصد آب شرب تهران از ۵ سد تامین می شود

۷۵ درصد آب شرب تهران از ۵ سد تامین می شود

مدیر عامل آب و فاضلاب استان تهران گفت: ۷۵ درصد از آب شرب تهران از ۵ سد اصلی تامین می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، محسن اردکانی، مدیر عامل آب و فاضلاب استان تهران در نشست خبری گفت: ۷۵ درصد آب تهران از ۵ سد تأمین می‌شود که سهم سد طالقان ۲ و نیم لیتر، سد لار ۴۰۰ میلیون متر مکعب، سد لتیان ۹۰ میلیون متر مکعب که به دلیل رسوبات ظرفیت آن ۷۰ میلیون متر مکعب است.

وی ادامه داد: بارش بارندگی نسبت به ۵۰ سال روند کاهشی داشته است اما نسبت به سال گذشته ۵ درصد افزایش داشته است.

محسن اردکانی خاطر نشان کرد: حجم ذخایر آبی سدها کمتر از سال گذشته است و باید آب مورد نیاز را از منابع زیر زمینی تأمین کرد در پاییز و زمستان ۵۵ درصد از منابع زیر زمینی برداشت می‌شود و ۴۵ درصد از منابع سطحی که این رویه در بهار و تابستان برعکس می‌شود.

به گفته این مقام مسئول شهرهای جنوب غربی ۳۳ میلیون متر مکعب باید تأمین می‌شد که ۲۰ میلیون متر مکعب تأمین می‌شود.

وی اضافه کرد: سد لار به دلیل فرار آب دارد که به ۱۶۲ میلیون متر مکعب است طرحی در دستور کار است که بتواند بخشی از کمبود آب تهران را جبران کند

محسن اردکانی اضافه کرد: یکی از اقداماتی که به تأمین آب پایدار کمک می‌کند تأمین حجم مخازن است که دو میلیون ۷۴۸ هزار است که در سه ماهه ابتدایی سال ۹۰ هزار متر مکعب به مدار بهره برداری رسید.

وی ادامه داد: سر جمع مخازن به ۳ میلیون و۱۹۱ هزار می‌رسد که افزایش ۱۶ درصدی دارد و هر متر مکعب هزینه ۸ میلیونی دارد و باعث پایداری آب شهری می‌شود.

به گفته این مقام مسئول ۳۷۴ مخزن اضطراری وجود دارد که ۱۱۰ مخزن ساخته شده و ۱۰۰ متر مکعب ذخیره سازی می‌کند و در شرایط خاص عمل می‌کند. شهر تهران از نادر ترین شهرهایی است که از این سیستم استفاده می‌کند.

اردکانی اضافه کرد: با توجه به خشکسالی‌های بی سابقه ۶ که در تهران وجود دارد و پنجمین استان خشک تهران است.

مدیر عامل آبفای تهران خاطر نشان کرد: همه ادارات موظف بودند ۲۵ درصد کاهش مصرف داشته باشند که ۲۵ وزارتخانه و زیر مجموعه می‌شود که ۵ وزارتخانه و شرکت‌های تابعه این مسأله را رعایت نکردند و در صورت عدم رعایت آب این وزارت خانه به صورت موقت می‌شود.

وی با اشاره به افزایش مستمر جمعیت تهران اضافه کرد: ۲ تا ۲.۵ درصد هر ساله به مشترکان جدید آب تهران اضافه می‌شود که در ۱۰ سال بیش از ۲۰ درصد خواهد شد که رقم بزرگی است. همچنین این نکته را باید در نظر داشت که در تهران جابجایی مصرف کننده نداریم و به طور کامل مشترکان جدید هستند.

او ادامه داد: تهران با توجه به منابع آبی کم دارد توانایی بارگزاری جمعیت بیشتر از این ندارد. در مقوله آب تأمین و توزیع وظایف ماست، اما مقوله مصرف دست ما نیست. به ازای هر نفر ۲۵۰ لیتر مصرف می‌شود و میزان زیادی است. یک میلیارد ۲۰۰ مترمکعب آب تنها در شهر تهران مصرف می‌شود و در صورت کاهش ۱۰ درصدی معادل ۱۲۰ میلیون مترمکعب می‌شود. خواهش ما این است که ۴ درصد کاهش مصرف را به ۱۰ درصد کاهش دهد.

وی با اشاره به اینکه در حادثه‌ای که در هفته‌های گذشته در سد امیرکبیر اتفاق افتاد، با چالش‌های متعددی مواجه شدیم و بعد از هفت روز توانستیم با اقدامات انجام شده شرایط را مدیریت کنیم، تصریح کرد: زمانی که یک چهارم آب شهر از دسترس خارج می‌شود، باید برنامه ریزی‌های اصولی و کارشناسی صورت گیرد که با اقدامات انجام شده توانستیم تأثیر ۲۵ درصدی را به چهار درصد کاهش دهیم و بعد از هفت روز شرایط را به ثبات برسانیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در پاسخ به سوال مهر مبنی بر ادامه دار شدن آب در برخی از مناطق به علت کمبود آب است گفت: اکنون مشکل خاصی در شبکه وجود ندارد و آسیب‌هایی به شبکه وارد شده که به دلیل کم و زیاد کردن فشار بوده و اکنون در حال برآورد میزان خسارت هستیم اما باید گفت که خسارت معناداری وارد نشده اما به منظور پیشگیری و جبران این خسارت درخواست تخصیص داده‌ایم.

وی ادامه داد: در حال حاضر هیچ‌گونه افت فشار در مناطق تهران نداریم و هر کدام از مشترکان که با سامانه ۱۲۲ تماس بگیرند، موضوع بررسی می‌شود و به نظر می‌رسد اگر مشترکان افت فشار احساس می‌کنند، که ناشی از گرفتگی کنتور باشد چراکه هیچ‌گونه افت فشار برنامه ریزی شده‌ای نداریم.
 

کد خبر 5820193

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha